In 2018 werd in Friesland voor de eerste keer een vertelfestival gehouden. In huiskamers en musea, in kroegen, provinciehuizen en in bedrijfsgebouwen vertelden mensen over hun leven, hun werk, ambachten en vaak over de plaatselijke geschiedenis. Het was een groot succes en werd in 2019 herhaald. De organisatoren van ‘Pier21’ hopen dat later dit jaar het derde vertelfestival mogelijk is. Afgelopen vrijdag was er een online verhalenavond met als thema ‘Het Virus’ waarin 3 verhalen verteld werden die iets te maken hebben met de  coronacrisis. Marjan vertelde één van de verhalen. Hieronder de video met het verhaal van Marjan (17 minuten):

Hieronder de video met alle drie verhalen (46 minuten):

Voor meer informatie over het vertelfestival in november 2020 en over de andere activiteiten van Pier21 kijk op hun website.