Afgelopen vrijdag speelde ik met mijn collega’s onze versie van het bekende toneelstuk De Revisor van Gogol. In een volle kleine zaal met burgemeester, wethouders en de directie op de eerste rij zetten we de gemeente neer als een door en door corrupte organisatie. Geld voor de Culturele Hoofdstad verdwijnt in eigen zakken. De komst van een vermeende inspecteur (Revisor) in de vorm van een aan lager wal geraakte zangeres uit Brussel en haar puberzoon brengt onrust.

We brachten voor de vierde keer een stuk op de planken. Dit keer met alleen maar collega’s, zoals Nynke onze regisseur en een voltallige band. De voorpret begon dit jaar al vroeg omdat ik samen met Gerard het script geschreven heb. Ik speelde de gemeentesecretaris die denkt alles onder controle te hebben, maar zowel door zijn meerdere als ondergeschikten niet serieus wordt genomen. Heerlijke rol om te spelen, vooral op het professionele toneel van de Stadsschouwburg met alles er op en er aan: licht, geluid, schmink, decor en veel publiek! Maar het leukste is om met een groep collega’s maandenlang te oefenen, lol te maken en met elkaar iets moois te maken. Hier vast wat foto’s, met dank aan Aernout Steegstra, de fotograaf.