De kogel is door de kerk! Volgende week begint hoveniersbedrijf ‘Arte Verde’ met de aanleg van de nieuwe voortuin. Vanaf het moment dat we ons huis kochten wisten we dat we de voortuin zouden gaan aanpakken. Maar wanneer? Het huis had steeds voorrang. Daarnaast was het wikken en wegen of we rigoureus de omhooggeschoten coniferen zouden kappen of er toch nog iets mee doen. Ze namen veel ruimte in en licht weg, maar zorgden wel voor beschutting. Marjan was daar het meest stellig in. Beter met een schone lei beginnen en straks een echt mooie tuin. Ook al betekent dat de eerste tijd een wat kale tuin.

Dan het ontwerp. Ik ben dan wel officieel Tuin- en landschapsarchitect, maar van tuinen heb ik niet veel kaas gegeten. We hebben Siem de Vlas van ‘Linum tuinvormgeving en -advies’ gevraagd om een ontwerp te maken. Hij heeft ons een spiegel voor gehouden en goed bevraagd. Eén van de tweee schetsontwerpen die hij voor ons maakte was precies naar ons zin. Passend bij de leeftijd van ons huis en de omgeving en met een eigentijdse twist. Kijk hier voor het ontwerp.

Nu nog even de houten bouwsels slopen en het feest kan beginnen!